Training Mindfulness

Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

In plaats van automatisch te reageren leer je bewust keuzes te maken. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die belemmerend zijn. Je leert je grenzen eerder herkennen en zelf, bewust beslissen wat je hiermee doet. En dat zou je zomaar eens meer energie kunnen opleveren.

Wat kun je verwachten in een mindfulness training?

  • Een op het programma van het landelijk expertisecentrum (RadboudUMC Centrum voor Mindfulness) gebaseerde training, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk bewezen is.
  • 8 sessies waarin je leert over, oefent en experimenteert met verschillende Mindfulness oefeningen. Waarbij aandacht is voor de praktische toepassing daarvan in jouw dagelijks leven.
  • Werkboek.
  • Geluidsbestanden.
  • Dit alles voorafgegaan door een intake procedure waarin we eerst kennismaken met elkaar en ik je nog veel meer kan vertellen over deze training.

Wil je weten wanneer je kunt starten? Kijk dan eens hier!  Voor meer informatie, of om jezelf aan te melden: info@praktijkmindset.nl 

Individuele en incompany (mindfulness) trainingen worden doorlopend aangeboden.Voor meer informatie, of vragen hierover: odiel@praktijkmindset.nl

Wil je weten hoe anderen deze training hebben ervaren? Lees dan enkele ervaringen: https://www.praktijkmindset.nl/klantervaringen

Meer weten over mindfulness, toepassingen en onderzoeksresultaten?

Mindfulness is een inmiddels wetenschappelijk bewezen effectieve methode die breed wordt ingezet. 

  • Mindfulness wordt succesvol toegepast voor het verminderen van stress-symptomen, slaapproblemen en vermoeidheid.  Recent onderzoek laat ook zien dat mindfulness effectief kan worden ingezet in de behandeling van depressie en het leren omgaan met chronische pijn. (Speckens, e.a., 2018)

  • Daarnaast wordt mindfulness steeds meer preventief ingezet in bedrijven voor professionals om een gezond werkklimaat met vitale werknemers te stimuleren en daarmee de mate van ervaren stress en de kans op een burn-out te verkleinen.  

https://www.radboudcentrumvoormindfulness.nl/
https://centrumvoormindfulness.nl/
https://www.vmbn.nl/

Mindfulness voor kinderen en het onderwijs

We weten niet welke kennis onze kinderen over twintig, of zelfs over vijf jaar het hardst nodig zullen hebben, omdat de wereld en hun werk tegen die tijd heel anders zullen zijn dan nu voor ons. Jon Kabat-Zinn (grondlegger van mindulness training, MBSR) geeft aan dat het meer dan ooit belangrijk is dat kinderen aandachtig kunnen zijn, zich kunnen focussen, kunnen concentreren en kunnen luisteren. Dat ze leren hoe ze een gezonde relatie aangaan met zichzelf, hun vriendjes, vriendinnetjes en de wereld om hen heen. Deze vaardigheden, deze benadering van leren en de praktische toepassing hiervan, vormt de kern van mindfulness voor kinderen en jongeren. 

Ook binnen het onderwijs wordt mindfulness steeds meer ingezet, onder meer om de concentratie en het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten. Mindfulness met kinderen voldoet aan de grote behoefte van kinderen en ouders om fysiek en geestelijk tot rust te komen in de veeleisende tijd waarin we leven. Onderzoek van Zenner e.a. (2014) laat een significant effect zien bij leerlingen op de volgende vijf domeinen: cognitieve prestaties, emotionele problemen, omgang met stress, persoonlijke veerkracht (waaronder zelfbeeld en welbevinden) en beoordeling door derden. Van deze vijf domeinen is het effect het sterkst gebleken op de cognitieve prestaties. Ook toepassing bij leerkrachten laat een verlaging van stress zien die leraren ervaren bij het uitvoeren van hun werk. 

Ik ben aangesloten bij:

Vereniging Mindfulness Based Trainer Nederland en Vlaanderen
Mindfulness academie voor mindfull teaching - methode Eline Snel